Marketing: Kreatív Inas. Bakó Krisztián

Amennyiben az oldalon elírást, vagy bármilyen hibát találsz, kérlek jelezd: www.bakokrisztian.hu

Bakó Krisztián Marketing és reklám

Fotós partnerünk

Baráth-Orosz Tímea

Baráth-Orosz Tímea

Szűrés

TOP termékek

Szavazás

Melyik ruházatot keresed leggyakrabban?

Házhozszállítás

Házhozszállítás

DIVAT, TREND, ÖLTÖZKÖDÉS. SCARLET FASHION BLOG

Olaszország a divat hazája! De mitől különleges az olasz divat?

Szanyi Brigitta. Scarlet Fashion
2021.05.21 16:07
Olaszország a divat hazája! De mitől különleges az olasz divat?

Olaszország a divat hazája! De mitől különleges az olasz divat? Stílusos, megnyerő és tüzes...ez a három jelző biztosan eszünkbe jut akkor, ha az olasz emberekre gondolunk. 

Aki járt már a csizma bármely részén tudhatja, hogy az olasz emberek életének és viselkedésének bemutatása filmekben, kulturális vagy tudományos munkákban kicsit sincs eltúlozva: valóban olyanok, mint amilyennek ezekben láthatjuk őket.

Talán ebből is fakadhat, hogy ha az öltözködés kerül szóba, az „olasz” jelző egy fajta minőségi és stílusbeli kritériumot is megfogalmaz egyben. Olaszország a divat hazája, ez kétségen kívül biztos, olyan nagy, világszerte is ismert nevek származnak innen, mint Versace, Armani vagy éppenséggel Valentino.

 

De honnan is ered az olasz divat története?

Olasz divat

Még a 19. század elején is azt mondhatjuk, hogy Olaszország bőven Francia ország után kullogott, ami a stílust illeti, de minden megváltozott a második világháború után, amikor az Egyesült Államok hatalmas pénzinjekciót pumpált az olasz textiliparba.

A „Made in Italy” címke már azelőtt is a kiváló minőségű anyaghasználatra és a remek technikai felkészültségre utalt, ami persze a ruhákat illeti, de az ötvenes években már a nagy hollywood-i sztárokat is olasz tervezők öltöztették.

Az első olasz divatbemutatóra 1951-ben került sor.

Ezt egy Giovanni Battista nevű olasz üzletember szervezte, és a koncepciója az volt, hogy nagyszerű tervezők alkotásait egy helyen gyűjtsék össze és mutassák be.

Furcsa mód akkor még nem Milánóban, hanem Firenzében zajlott az esemény, de bátran állíthatjuk, hogy ez volt a méltán világhírű Milánói divathét elődje.

1958-ban tartották meg az első hivatalos Fashion Week-et, és az esemény azóta is a divat legrangosabb eseménye.

Ma már az Olasz Országos Divat Kamara szervezi a rendezvénysorozatot, minden évben kétszer, ősszel és tavasszal is bemutatják, mik lesznek a következő év aktuális trendjei.

Az olasz divatfővárost, Milánót minden négyzetcentiméterében áthatja a divat. Számtalan ruhaüzlet, bemutatótermek és szalonok sokasága várja az ide érkezőket.

A boltok nem csak a portékájukat tekintve, de kívülről is valódi műalkotások.

Nem csoda hát, ha engem is rabul ejtett ez a varázslatos világ, és minden alkalommal, amikor csak tehetem, magam megyek oda összeválogatni a Scarlet aktuális kínálatát.

Bár mostanság a helyzet sokat nehezített a beszerzési folyamatokon, de higgyétek el, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy csak is a legjobbat, a legszebbet és a legjobb minőséget kínálhassuk nektek folyamatosan.

A nálunk kapható olasz darabok olyan magas minőségi követelményeknek is megfelelnek, mint a legjobb, legnevesebb márkák darabjai, így bátran válogathattok közöttük, sem a szabásban, sem a varrásban, sem pedig az anyag minőségében biztosan nem fogtok csalódni.

Várunk titeket szeretettel folyamatosan újuló, változó árukészletünkkel, most már a nyári divat jegyében.

Miért ne mutathatnánk meg mi, magyar nők is, hogy az igényességet és ragyogó stílust nem csak az olasz nők, de mi is magunkévá tudjuk tenni?

Legyen az utca a kifutónk, és öltözzünk minden egyes nap úgy, hogy magunkból a legjobbat kihozva, csinosan és nőiesen vonulhassunk végig bárhol!

Soha ne feledjétek el: Egy nőnek az önbizalom, a magabiztosság a legszebb kiegészítője!

Várunk titeket xx. kerületi üzletünkben és a webáruházban is folyamatos újdonságainkkal, csodás olasz darabokkal és saját tervezésű kollekciónkkal is egyaránt!

Tőlünk mindenki hazavihet egy darabot a valódi olasz, milánói stílusból!