Marketing: Kreatív Inas. Bakó Krisztián

Amennyiben az oldalon elírást, vagy bármilyen hibát találsz, kérlek jelezd: www.bakokrisztian.hu

Bakó Krisztián Marketing és reklám

Fotós partnerünk

Baráth-Orosz Tímea

Baráth-Orosz Tímea

Szűrés

TOP termékek

Szavazás

Melyik ruházatot keresed leggyakrabban?

Házhozszállítás

Házhozszállítás

DIVAT, TREND, ÖLTÖZKÖDÉS. SCARLET FASHION BLOG

FEHÉRÍTŐ FESTÉK TEXTIL BARKÁCSOLÁSRA

Szanyi Brigitta
Szanyi Brigitta
2020.07.09 21:51

FEHÉRÍTŐ FESTÉK TEXTIL BARKÁCSOLÁSRA.

Ma Szanyi Brigitta fogja megosztani a textilnyomtatási cikkjét, hogyan kell festeni fehérítővel. -Szeretem a formatervezés egyszerűségét, és alig várom, hogy kipróbáljam. Élvezd Te is! 

A fehérítőfestés szórakoztató, egyszerű és olcsó módszer a szövethalállal való játékra, és tudom, hogy imádni fogod az eredményeket! 

Fehérítővel készített poló. Scarlet Fashion

Szükséges kellékek:

-Szövetbiztos háztartási fehérítő,

-olcsó szintetikus ecset,

-üveg vagy kerámia tál,

-sötét színű pamut ruha darab,

-fehér törülköző vagy rongy, fehér kréta +1 karton lap.

Biztonság: A fehérítő mérgező, ezért vigyázz, hogy biztonságosan gyermekektől elzárva tartsd. Mindig óvd a szemeket, a és a ruházatot a fehérítővel való érintkezéstől. Ha érzékeny bőrrel rendelkezel, vékony kesztyűt kell viselned a projekt során. Legyél biztonságos, érezd jól magad!

1. Helyezz egy lapos kartonpapírt az polóba. Ez egyenletes felületet biztosít a megfelelő pontosságú tervezéshez, és megakadályozza a fehérítő átjutását a poló hátuljára. Egy darab fehér krétával vázold meg a rajzot. Ne aggódj, ha krétavonalakat elrontod és újra kell esetleg rajzolnod. A kréta vonalak elmosódnak, miután a festés megtörtént. 

2. Rögzítsd a poló oldalait a karton alá hajtásával, elasztikumokkal vagy kapcsokkal, hogy ne csússzon. Készíts elő egy kis tálat hígítatlan, szövetbiztos fehérítővel. Tartsd kéznél a törülközőt, hogy törölni tudd a felesleges cseppeket. 

3. Itt az ideje, hogy a tervezést véglegesítsd! Mártsd az ecsetet a fehérítőbe, és húzd rá a tál szélére, hogy elkerüld a csepegést. Folyamatos vonásokkal nyomon követheted a megtervezett krétavonalakat. Az egyenletes fehérítő vonal érdekében újból és újból mártogasd az ecsetet a fehérítőbe. A szövet gyorsan felszívja a folyadékot. Dolgozz természetes helyzetben, és lassan. Gyorsan látni fogod a formatervezés megjelenését, mint egy varázslatot! 

4. Folytasd a terv nyomon követését, amíg el nem éred a végét. Jöhet egy kis szünet, és térj vissza néhány perc múlva, miután a fehérítőnek volt ideje reagálni a póló szövetével. Vannak egyenetlen foltok vagy világos területek? Nincs baj. Egyszerűen menj vissza a fehérítővel áztatott ecsettel, és "fesd" át újra a mintát. 

5. Miután elégedett vagy azzal, ahogyan kinéz, hagyd, hogy a ruhadarab egy vagy több órán át a melegben száradjon meg. Ez lehetővé teszi a fehérítő munkáját és kivilágosodását. A póló pamuttartalmától függően a formatervezés színe sötétvörös, narancssárga, rózsaszín és egészen fehér színű lesz. Öblítsd le és kézzel mosd ki a polót, és tedd le, hogy megszáradjon. 

Annyi lehetőség van a fehérítőfestéshez. Nagyszerű lehetőség arra, hogy kreatív legyél az újrahasznosított anyagokkal. Nagyméretű festmények készítése, apró alakzatok csoportosítása, amelyek tükrözik a ruházat varrását, az egyszerű minták, például csíkok és pontok, valamint a kézírás csak néhány ötlet az új tervezéshez. Élvezd! 

Sok sikert kívánok: Sz. Brigitta